Kreikkalaiset kalafileet

Jos haluat nipistää kaloreista mausta tinkimättä, sujauta pannulle rasvan sijaan leivinpaperi. Sen päällä kala kypsyy kauniin väriseksi, ilman käryjä. Kreikkalaiseen tapaan valmistetut siikafileet lastataan fetalla, oliiveilla ja oreganolla ja viimeistellään tilkalla oliiviöljyä.

15.10.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 600 g

    vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai siikaa

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1 pieni

    punasipuli

  • 1 + 2 rkl

    sitruunamehua

  • 200 g

    fetajuustoa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    oliiveja

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 4 oksaa

    oreganoa

Pyyhi kalat talouspaperilla. Poista ruodot. Leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuen­ohuiksi viipaleiksi. Pirskota päälle 1 rkl sitruunamehua. Laita hetkeksi sivuun.

Lämmitä iso paistinpannu kuumaksi. Laita pohjalle leivinpaperi. Nosta kalat nahkapuoli ylöspäin pannuun. Paista kaloja noin 2 minuuttia. Käännä varovasti. Murustele päälle feta. Lisää oliivit ja valuta päälle öljyä. Jatka paistamista muutama minuutti lisää eli kunnes kalat ovat juuri ja juuri kypsät.

Viimeistele oliiveilla, kapriksilla, oreganolla ja lopulla sitruunamehulla. Tarjoa esimerkiksi perunoiden, tsatsikin ja salaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat