Nyhtökurpitsatacot

Nyhtökurpitsa-tacoissa pääosassa ovat kasvikset, ja liha on vain höyste.

29.10.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min + 45 min kurpitsojen paahtaminen

  • 1 pkt (12 kpl)

    pieniä maissitortilloja

  Nyhtökurpitsa:

  • 1 (1 kg)

    spagettikurpitsa

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • ½ tl

    jauhettua korianteria

  • ½ tl

    suolaa

  Vihreä salsa:

  • 1 ruukku

    korianteria

  • 1 ruukku

    lehtipersiljaa

  • 1 rkl

    säilöttyjä jalapenoviipaleita

  • 1

    limetin mehu

  • 1 rkl

    öljyä

  • ripaus suolaa ja sokeria

  Paahdettu possu-papuhöystö:

  • 1 prk (230 g)

    kypsiä mustapapuja

  • 350 g

    porsaan minuuttisuikaleita tai 250 g paistettavia härkäpapusuikaleita

  • 1 rkl

    öljyä

  • ½ tl

    juustokuminaa

  • ½ tl

    jauhettua korianteria

  • ½ tl

    savupaprikajauhetta

  • ½ tl

    chilihiutaleita

  • (½ tl suolaa)

Huuhdo ja kuivaa kurpitsa. Puolita se pituussuunnassa terävällä veitsellä ja nosta puolikkaat leivinpaperin päälle pellille kuori alaspäin. (Jos kurpitsa on liian kova leikattavaksi, voit pehmittää sitä ennen halkaisua mikroaaltouunissa.) Poista rihmat ja siemenet lusikan avulla. Sivele kurpitsat öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 225-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla. Jos kurpitsa ei ole vielä täysin pehmennyt, voit jättää sen hetkeksi uunin jälkilämmölle.

Valmista sillä aikaa muut täytteet.

Tee salsa hienontamalla yrtit ja jalapenot veitsellä ja sekoittamalla ainekset keskenään.

Valmista possu-papuhöystö. Mittaa öljy ja mausteet pannulle ja kuumenna hetki. Paista lihasuikaleet kypsiksi mausteöljyssä. (Jos käytät höystöön härkäpapusuikaleita, paista ne vastaavasti rapeiksi mausteöljyssä.) Lisää joukkoon kevyesti huuhdotut ja hyvin valutetut pavut. Paista, kunnes niiden pinta rapeutuu.

Revi kurpitsat kahdella haarukalla paloiksi käyttäen paahtunutta kuorta astiana. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Kokoa tortillat: kasaa lämmitetyn tortillan päälle nyhtökurpitsaa ja possu-papuseosta sekä yrttisalsaa.

Vinkki: Spagettikurpitsa hajoaa haarukalla nyhdettäessä kauniisti säikeiseksi. Voit valmistaa nyhtökurpitsaa samalla tavoin myös kiinteämmästä myskikurpitsasta.

Resepti: Emilia Kolari

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat