Reseptit    |   Resepti

Mostarda eli italialainen hedelmähilloke

Italialainen sinapilla ryyditetty hedelmähilloke keitetään kuivatuista hedelmistä. Se sopii hienosti juustotarjottimelle italialaisten juustojen kylkeen.

noin 3 dl valmista hilloketta

valmistusaika 10 min + keittämiseen 2 h

1
päärynä
3 dl
kuivattuja hedelmiä pieninä paloina (esimerkiksi viikunaa, rusinoita, aprikoosia ja karpaloita)
2 dl
vettä
¾ dl
puna- tai portviiniä
¾ dl
valkoviiniä
¾ dl
sokeria
2 rkl
vaaleaa siirappia
2 tl
sinappijauhetta

  Lisäksi:

½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
 Kuori ja kuutioi päärynä. Laita kuutiot kattilaan kuivattujen hedelmien, veden, viinien, sokerin, siirapin ja sinappijauheen kanssa. Kiehauta seos ja anna porista noin 2 tuntia, välillä sekoitellen, kunnes hedelmät ovat pehmeitä ja seos on muuttunut hillomaiseksi.

 Jos haluat seoksesta sileämpää, soseuta osa hillokkeesta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

 Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Mostarda säilyy jääkaapissa noin viikon.

Italialaiselle juustotarjottimelle lisäksi:

Valuvan pehmeä burrata on juuri nyt trendiherkku monen ravintolan ruokalistalla. Burrata on miedon makuista ja hyvää sellaisenaan, mutta sen voi halutessaan maustaa vaikkapa raastetulla sitruunankuorella ja yrteillä. Burratan kaveriksi laudalle nostetaan täyteläisen pehmeää taleggiota, pitkään kypsytettyä pecorinoa tai parmesaania sekä gorgonzola-sinihomejuustoa.

Tarjottimelle sopivat hyvin myös suolaiset keksit, tuoreet viikunat, pähkinät sekä hunaja.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat