Reseptit    |   Resepti

Ruotsalainen ohutnäkkäri

Näkkäri sopii hyvin vaikkapa kaloja sisältävälle alkupalatarjottimelle.

25 kpl

valmistusaika 20 min + kohottamiseen ja paistamiseen 1 h

25 g
hiivaa
2½ dl
vettä
2 tl
suolaa
½ tl
kuminaa
2 tl
vaaleaa siirappia tai hunajaa
2½ dl
vehnäjauhoja
noin 4 dl
ruisjauhoja
 Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota murusteltu hiiva veteen. Lisää suola, kumina ja siirappi.

 Alusta joukkoon ensin vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta sen jälkeen ruisjauhoja, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä tahmeaa. Peitä kulho kelmulla ja keittiöpyyhkeellä. Kohota vedottomassa paikassa tunnin ajan.

 Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä hetki. Muotoile taikinasta pötkö. Jaa se 25 palaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohuiksi leiviksi.

 Tee leipien keskelle halutessasi reiät pienellä pyöreällä muotilla. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille.

 Paista 250-asteisen uunin ylätasolla 6–8 minuuttia. Vahdi paistoa, sillä leivät palavat helposti.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat