Reseptit    |   Resepti

Rosmariini-pähkinäjuusto

Vegaaninen juusto pohjautuu pähkinöihin. Halutessasi voit maustaa sen rosmariinin sijaan myös muilla kovavartisilla yrteillä, murskatulla kuminalla, pippureilla tai kardemummalla.

8 annosta

valmistusaika 15 min + kiinteytyminen 6 h

200 g (3,5 dl)
cashewpähkinöitä
1 rkl
tuoretta hienonnettua rosmariinia
1 dl
ravintohiivahiutaleita
4 rkl
sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä
¾ tl
suolaa
1½ dl
vettä
1 rkl
agar agar -jauhetta
 Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa rosmariinin kanssa.

 Sulata kookosöljy. Lisää monitoimikoneen kulhoon ravintohiivahiutaleet, kookosöljy ja suola. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi.

 Mittaa vesi ja agar agar kattilaan. Kiehauta. Keitä 1–2 minuuttia, kunnes seos on liisterimäistä. Kaada seos kuumana ohuena nauhana pähkinäseoksen joukkoon monitoimikoneen käydessä.

 Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun rasiaan. Nosta jääkaappiin ja anna kiinteytyä vähintään 6 tuntia.

Resepti: Suvi Rüster

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat