Reseptit    |   Resepti

Japanilaiset broileripullat eli tsukune

Viimeistele broileripyörykät seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

noin 24 kpl

valmistusaika 30 min

Lihapullat:

800 g
broilerinjauhelihaa
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
inkivääriä raastettuna
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
miriniä
1 rkl
seesamiöljyä
½ tl
valkopippuria myllystä
1 iso
kananmuna
1 dl
panko- tai korppujauhetta

  Kastike:

1
valkosipulinkynsi
1 dl
soijakastiketta
1 dl
miriniä
2 rkl
fariinisokeria

  Lisäksi:

(öljyä paistamiseen)
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä
 Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.

 Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

 Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.

 Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.



Resepti: Sanna Kekäläinen



Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat