Japanilaiset broileripullat eli tsukune - Reseptit | HS.fi

Japanilaiset broileripullat eli tsukune

Viimeistele broileripyörykät seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

31.12.2020 2:00

noin 24 kpl

valmistusaika 30 min

Lihapullat:

  • 800 g

    broilerinjauhelihaa

  • 2

    kevätsipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 2 rkl

    miriniä

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • ½ tl

    valkopippuria myllystä

  • 1 iso

    kananmuna

  • 1 dl

    panko- tai korppujauhetta

  Kastike:

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 dl

    soijakastiketta

  • 1 dl

    miriniä

  • 2 rkl

    fariinisokeria

  Lisäksi:

  • (öljyä paistamiseen)

  • kevätsipulia ja seesaminsiemeniä

Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.

Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.

Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat