Perunalaatikkopiirakat - Reseptit | HS.fi

Perunalaatikkopiirakat

Rakenne näissä nopeissa, tähdeaineista syntyvissä piirakoissa on hyvin pehmeä.

24.12.2020 2:00

20 kpl

valmistusaika 30 min + 10 min

  • 1 pkt (400 g)

    ruis-perunataikinaa, pakaste (esimerkiksi Sunnuntai)

  • noin 600 g

    valmista perunalaatikkoa

  • 50 g

    voita

  • ½ dl

    kevyt- tai täysmaitoa

  Lisäksi:

  • ruisjauhoja leipomiseen

Sulata taikina. Jaa taikina 20 osaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä soikioiksi.

Nosta soikioiden keskelle noin ruokalusikallinen perunalaatikkoa. Levitä perunalaatikkoa hieman lusikalla.

Rypytä piirakat ja nosta leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.

Paista 250-asteisessa noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes piirakat saavat väriä.

Lämmitä voi ja maito kattilassa. Dippaa piirakat lämpiminä seokseen.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat