Aasialainen karamellipossu

Kinkku saa uuden elämän aasialaisessa karamellipossussa. Makeantulisessa kastikkeessa tarjottava kinkku on sen lajin makujen ilotulitus, että kinkkua kannattaa laittaa heti sivuun tätä ruokaa varten.

24.12.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min + kypsentämiseen 40 min

  • 800 g

    kypsää joulukinkkua

  • 1

    chilipalko

  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    thaimaalaista kalakastiketta

  • 1 rkl

    vähäsuolaista soijakastiketta

  • 2

    tähtianista

  • 2 dl

    kasvislientä

  • 1½ dl

    fariinisokeria

  • 2

    kevätsipulia

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • 2 rkl

    seesaminsiemeniä

  Tarjoiluun:

  • korianteria, keitettyä riisiä, salaatinlehtiä

Poista chilistä siemenet ja kanta. Leikkaa renkaiksi tai kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuullota chiliä, sipuleita ja inkivääriä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle kalakastike, soijakastike, tähtianikset ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää sokeri. Anna porista miedohkolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

Kuutioi kypsä kinkku tai revi se suikaleiksi. Lisää kinkku pannulle. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja peittää kinkun kunnolla.

Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä. Tarjoa riisin kanssa tai kääräise salaatinlehteen.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat