Inkivääri-rusinakiisseli - Reseptit | HS.fi

Inkivääri-rusinakiisseli

Kiisseli on riisipuuron klassinen pari.

24.12.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1 l

    omenamehua

  • 3 rkl

    perunajauhoja

  • 4 cm:n pala

    tuoretta inkivääriä

  • 1

    (luomu)sitruuna

  • 2

    kanelitankoa

  • (1 rkl

    juoksevaa hunajaa)

  • 2 dl

    rusinasekoitusta (esimerkiksi Pirkka)

  • ¼ tl

    suolaa

Mittaa 9 dl omenamehua kattilaan ja kuumenna. Sekoita erillisessä kulhossa 1 dl omenamehua ja perunajauhot.

Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoriosasta kaksi noin 6 cm:n suikaletta. Lisää inkivääri, sitruunankuoripalat ja kanelitangot kiehuvaan omenamehuun. Hauduta mehua ja mausteita 10 minuuttia. Maista seosta ja lisää siihen halutessasi hunajaa.

Nosta kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita perunajauho-mehuseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana kiisseliin samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.

Lisää kiisseliin rusinat ja ripaus suolaa. Nouki jäähtyneestä kiisselistä pois sitruunankuoret. Tarjoa inkivääri-rusinakiisseli riisipuuron kanssa.

 

Reseptit: Christina Aaltio

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat