4 annosta
valmistusaika 25 min
2 pkt (á 160 g)
kaurapalaa (Yosa) tai maustamatonta tofua
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
garam masalaa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
300 g
pakastepinaattia
2 dl
kaurakermaa
1 rkl
tomaattisosetta
½ tl
suolaa
(ripaus cayennenpippuria)
tuoretta korianteria
Lisäksi:
basmatiriisiä
Kuutioi kaurapalat tai tofu. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja lisää kuutiot pannulle. Paista ne kauniin värisiksi. Siirrä sivuun. Laita riisi kiehumaan.
Sillä välin kun kaurapalat paistuvat, kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna pannulla loppu öljy. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle inkivääri, garam masala, korianteri ja juustokumina. Jatka kuullottamista hetken aikaa, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.
Lisää pannulle jäiset pinaattikuutiot ja kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.
Kaada pannulle kaurakerma, lisää tomaattisose ja mausta suolalla sekä halutessasi cayennenpippurilla. Sekoita kaurapalat pinaattikastikkeen sekaan ja silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria.
Tarjoa palak paneer basmatiriisin kanssa.
Resepti: Elina Innanen