Vegaaninen palak paneer

Intialainen palak paneer valmistetaan perinteisesti kotijuustosta sekä tuoreesta pinaatista, mutta arkisempi vegaaniversio syntyy tofua muistuttavasta kaurapalasta ja pakastepinaatista.

14.1.2021 2:00

4 annosta

valmistusaika 25 min

  • 2 pkt (á 160 g)

    kaurapalaa (Yosa) tai maustamatonta tofua

  • 1

    sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 tl

    garam masalaa

  • 1 tl

    jauhettua korianteria

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 300 g

    pakastepinaattia

  • 2 dl

    kaurakermaa

  • 1 rkl

    tomaattisosetta

  • ½ tl

    suolaa

  • (ripaus cayennenpippuria)

  • tuoretta korianteria

  Lisäksi:

  • basmatiriisiä

Kuutioi kaurapalat tai tofu. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja lisää kuutiot pannulle. Paista ne kauniin värisiksi. Siirrä sivuun. Laita riisi kiehumaan.

Sillä välin kun kaurapalat paistuvat, kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna pannulla loppu öljy. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle inkivääri, garam masala, korianteri ja juustokumina. Jatka kuullottamista hetken aikaa, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.

Lisää pannulle jäiset pinaattikuutiot ja kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.

Kaada pannulle kaurakerma, lisää tomaattisose ja mausta suolalla sekä halutessasi cayennenpippurilla. Sekoita kaurapalat pinaattikastikkeen sekaan ja silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria.

Tarjoa palak paneer basmatiriisin kanssa.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat