Reseptit
Vegaaninen lasagne

4–6 annosta
valmistusaika 1½ h
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää kattilaan sitten kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele seosta pannulla hetki ja lisää sitten noin 2 desilitraa vettä kahdessa erässä.
Kaada kattilaan tomaattimurska, huuhtele tölkki 1 desilitralla vettä ja lisää se kattilaan. Mittaa joukkoon vielä tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistamisen ajan.
Raasta juusto suureen kulhoon. Lisää kaurakerma, kauramaito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Silppua basilika ja lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kokoa lasagne: laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Jatka, kunnes kastikkeet on käytetty. Muista säästää juustokastiketta päällimmäiseksi!
Laita kirsikkatomaatit lasagnen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Resepti: Elina Innanen
valmistusaika 1½ h
Paistettu munakoiso:
- 1
- munakoiso
- ½ tl
- suolaa
- ½ dl
- oliiviöljyä
Tomaattikastike:
- 2
- sipulia
- 4
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 2 dl
- tummaa soijarouhetta
- 1 prk (135 g)
- vegaanista punaista arrabbiata-pestoa
- 2–3 dl
- vettä
- 500 g
- tomaattimurskaa
- 1 rkl
- tomaattipyreetä
- 1 tl
- sokeria
- 1 ruukku
- tuoretta basilikaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Juustokastike:
- 250 g
- vegaanista sulavaa juustoa (esimerkiksi Porlammin Vege Plus)
- 2 dl
- kaurakermaa
- 1 dl
- kauramaitoa
- 2 tl
- valkosipulijauhetta
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- 500 g
- terttukirsikkatomaatteja
- (kananmunattomia) lasagnelevyjä
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää kattilaan sitten kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele seosta pannulla hetki ja lisää sitten noin 2 desilitraa vettä kahdessa erässä.
Kaada kattilaan tomaattimurska, huuhtele tölkki 1 desilitralla vettä ja lisää se kattilaan. Mittaa joukkoon vielä tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistamisen ajan.
Raasta juusto suureen kulhoon. Lisää kaurakerma, kauramaito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Silppua basilika ja lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kokoa lasagne: laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Jatka, kunnes kastikkeet on käytetty. Muista säästää juustokastiketta päällimmäiseksi!
Laita kirsikkatomaatit lasagnen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Resepti: Elina Innanen
- Ruoka Seuraa
- Kasvisruoka Seuraa
- Reseptit Seuraa
- Vegaaninen Seuraa
Seuraa uutisia tästä aiheesta
Osaston luetuimmat
Kommentit