Reseptit    |   Resepti

Vegaaninen lasagne

Tämä lasagne maustetaan valmiilla pestolla ja kuorrutetaan herkullisella vegaanisella juustokuorrutteella. Munakoisot tekevät lasagnesta erityisen mehevän, mutta jos haluat vähän oikaista, voit korvata munakoisot viipaloidulla kesäkurpitsalla, jonka voi laittaa lasagnen väliin raakana.

4–6 annosta

valmistusaika 1½ h

Paistettu munakoiso:

1
munakoiso
½ tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä

  Tomaattikastike:

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 prk (135 g)
vegaanista punaista arrabbiata-pestoa
2–3 dl
vettä
500 g
tomaattimurskaa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
sokeria
1 ruukku
tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

  Juustokastike:

250 g
vegaanista sulavaa juustoa (esimerkiksi Porlammin Vege Plus)
2 dl
kaurakermaa
1 dl
kauramaitoa
2 tl
valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä

  Lisäksi:

500 g
terttukirsikkatomaatteja
(kananmunattomia) lasagnelevyjä
 Valmistele ensin munakoiso. Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista viipaleet paistinpannulla aivan pehmeiksi eli noin 10–15 minuuttia. Siirrä sivuun.

 Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää kattilaan sitten kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele seosta pannulla hetki ja lisää sitten noin 2 desilitraa vettä kahdessa erässä.

 Kaada kattilaan tomaattimurska, huuhtele tölkki 1 desilitralla vettä ja lisää se kattilaan. Mittaa joukkoon vielä tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistamisen ajan.

 Raasta juusto suureen kulhoon. Lisää kaurakerma, kauramaito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

 Silppua basilika ja lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 Kokoa lasagne: laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Jatka, kunnes kastikkeet on käytetty. Muista säästää juustokastiketta päällimmäiseksi!

 Laita kirsikkatomaatit lasagnen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Resepti: Elina Innanen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat