Tomaatti-cashewpähkinäpasta

Mehevän ”kermaisuuden” tähän pastakastikkeeseen tuovat cashewpähkinät yhdessä kirsikkatomaattien kanssa.

14.1.2021 2:00

3–4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 2 dl

    cashewpähkinöitä

  • 1 rkl

    tomaattisosetta

  • 2–3 dl

    vettä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 200 g

    ruskeita herkkusieniä

  • 1–2 tl

    balsamiviinietikkaa

  • tuoretta basilikaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 300 g

    (kananmunatonta) nauhapastaa

Soseuta sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät, tomaattisose ja 1 rkl oliiviöljyä mahdollisimman sileäksi seokseksi.

Kuori ja hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita paistinpannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamiviinietikka. Paista muutama minuutti.

Laita pasta kiehumaan.

Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia, lisää pannulle vettä hiljalleen. Lisää vettä, kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike keitetyn, valutetun pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat