3–4 annosta
valmistusaika 20 min
250 g
kirsikkatomaatteja
2 dl
cashewpähkinöitä
1 rkl
tomaattisosetta
2–3 dl
vettä
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
ruskeita herkkusieniä
1–2 tl
balsamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
300 g
(kananmunatonta) nauhapastaa
■ Soseuta sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät, tomaattisose ja 1 rkl oliiviöljyä mahdollisimman sileäksi seokseksi.
■ Kuori ja hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita paistinpannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamiviinietikka. Paista muutama minuutti.
■ Laita pasta kiehumaan.
■ Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia, lisää pannulle vettä hiljalleen. Lisää vettä, kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
■ Sekoita kastike keitetyn, valutetun pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.
Resepti: Elina Innanen