Reseptit    |   Resepti

Lohi-pastakiusaus

Tämä pastapaistos on lainannut ideansa janssoninkiusaukselta.

4 annosta

valmistusaika 20 min + uunissa 25 min

250 g
kuviopastaa, esimerkiksi penneä
300 g
ruodotonta, nahatonta lohifileetä

  Kastike:

25 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
kevyt- tai täysmaitoa
100 g
mascarponea tai ranskankermaa
4
sardelli- tai anjovisfileetä
2 rkl
pikkukapriksia
½ tl
mustapippuria myllystä
1 dl
hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi lehtipersiljaa, oreganoa tai ruohosipulia
1½ dl
raastettua parmesaania tai muuta maukasta juustoa
(terttukirsikkatomaatteja koristeluun)
 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.

 Tee kastike. Sulata voi pannulla. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki. Kaada joukkoon maito ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna seoksen porista, sekoittele samalla, kunnes seos paksuuntuu.

 Ota pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon mascarpone, hienonnetut sardellit, kaprikset, yrtit ja pippuri. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa. Huomioi, että sardellit ja kaprikset lisäävät suolaisuutta kastikkeeseen.

 Sekoita pasta, kastike ja kuutioitu lohi. Laita seos uunivuokaan.

 Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota vuoka uunista, lisää päälle juusto ja halutessasi tomaatit. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes vuoka on kauniin värinen. Tarjoa salaatin tai keitettyjen kasvisten kanssa.

Vinkki: Voit myös halutessasi käyttää kiusaukseen graavi- tai kylmäsavulohta.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat