Reseptit    |   Resepti

Lohi-kvinoakulho

Makuja pursuava kala tarjoillaan trendikkäästi kulhossa kvinoan, tsatsikin ja kasvisten kanssa.

4 annosta

valmistusaika 40 min

2 dl
kvinoaa
600 g
lohifileetä
1 tl
hiutalesuolaa

  Kastike:

2
valkosipulinkynttä
1
ruukku korianteria
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
mustapippuria myllystä
½ tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
½ tl
kuivattua chiliä
noin ¾ dl
oliiviöljyä

  Tarjoiluun:

pitaa, tsatsikia, salaattia, tomaattia, kurkkua
 Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

 Pyyhi lohi talouspaperilla. Hiero pintaan suolaa. Laita kala uunivuokaan.

 Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita viipaleet tehosekoittimeen korianterin ja mausteiden kanssa. Lisää öljyä vähän kerrallaan ja aja paksuhkoksi tahnaksi.

 Levitä tahna lohelle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Lohi on valmista mittarin osoittaessa 42 astetta.

 Kokoa annokset. Laita kulhoihin kvinoaa, lohta, tsatsikia, salaattia, tomaattia. Tarjoa pitan kanssa. Viimeistele granaattiomenan siemenillä, pistaasilla ja yrteillä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat