4 annosta
valmistusaika 40 min
600 g
lohifileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
½ tl
kanelia
½ tl
sokeria
1
miedohko chilipalko
1
(veri)appelsiini
Lisäksi:
seesaminsiemeniä, yrttejä
■ Pyyhi lohi puhtaaksi talouspaperilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
■ Yhdistä suola, pippuri, jeera, kaneli ja sokeri kulhossa. Hiero lohen pintaan. Leikkaa chili siemenettömiksi kuutioiksi. Ripottele lohelle.
■ Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Lohi on valmista mittarin osoittaessa 42 astetta.
■ Pese appelsiini. Raasta kuori. Leikkaa appelsiini kuorettomiksi viipaleiksi.
■ Ripottele paistetulle lohelle kuoriraastetta. Viimeistele appelsiiniviipaleilla. Tarjoa esimerkiksi kuskusin kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen