Marokkolainen uunilohi

Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Mausta se marokkolaisittain ja viimeistele raikkaaksi appelsiiniviipaleilla.

21.1.2021 2:00

4 annosta

valmistusaika 40 min

  • 600 g

    lohifileetä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1 tl

    jeeraa eli juustokuminaa

  • ½ tl

    kanelia

  • ½ tl

    sokeria

  • 1

    miedohko chilipalko

  • 1

    (veri)appelsiini

  Lisäksi:

  • seesaminsiemeniä, yrttejä

Pyyhi lohi puhtaaksi talouspaperilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

Yhdistä suola, pippuri, jeera, kaneli ja sokeri kulhossa. Hiero lohen pintaan. Leikkaa chili siemenettömiksi kuutioiksi. Ripottele lohelle.

Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Lohi on valmista mittarin osoittaessa 42 astetta.

Pese appelsiini. Raasta kuori. Leikkaa appelsiini kuorettomiksi viipaleiksi.

Ripottele paistetulle lohelle kuoriraastetta. Viimeistele appelsiiniviipaleilla. Tarjoa esimerkiksi kuskusin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat