Reseptit    |   Resepti

Marokkolainen uunilohi

Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Mausta se marokkolaisittain ja viimeistele raikkaaksi appelsiiniviipaleilla.

4 annosta

valmistusaika 40 min

600 g
lohifileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
½ tl
kanelia
½ tl
sokeria
1
miedohko chilipalko
1
(veri)appelsiini

  Lisäksi:

seesaminsiemeniä, yrttejä
 Pyyhi lohi puhtaaksi talouspaperilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

 Yhdistä suola, pippuri, jeera, kaneli ja sokeri kulhossa. Hiero lohen pintaan. Leikkaa chili siemenettömiksi kuutioiksi. Ripottele lohelle.

 Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Lohi on valmista mittarin osoittaessa 42 astetta.

 Pese appelsiini. Raasta kuori. Leikkaa appelsiini kuorettomiksi viipaleiksi.

 Ripottele paistetulle lohelle kuoriraastetta. Viimeistele appelsiiniviipaleilla. Tarjoa esimerkiksi kuskusin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat