Reseptit
Marokkolainen uunilohi

4 annosta
valmistusaika 40 min
Yhdistä suola, pippuri, jeera, kaneli ja sokeri kulhossa. Hiero lohen pintaan. Leikkaa chili siemenettömiksi kuutioiksi. Ripottele lohelle.
Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Lohi on valmista mittarin osoittaessa 42 astetta.
Pese appelsiini. Raasta kuori. Leikkaa appelsiini kuorettomiksi viipaleiksi.
Ripottele paistetulle lohelle kuoriraastetta. Viimeistele appelsiiniviipaleilla. Tarjoa esimerkiksi kuskusin kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen
valmistusaika 40 min
- 600 g
- lohifileetä
- 1 tl
- suolaa
- ½ tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tl
- jeeraa eli juustokuminaa
- ½ tl
- kanelia
- ½ tl
- sokeria
- 1
- miedohko chilipalko
- 1
- (veri)appelsiini
Lisäksi:
- seesaminsiemeniä, yrttejä
Yhdistä suola, pippuri, jeera, kaneli ja sokeri kulhossa. Hiero lohen pintaan. Leikkaa chili siemenettömiksi kuutioiksi. Ripottele lohelle.
Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Lohi on valmista mittarin osoittaessa 42 astetta.
Pese appelsiini. Raasta kuori. Leikkaa appelsiini kuorettomiksi viipaleiksi.
Ripottele paistetulle lohelle kuoriraastetta. Viimeistele appelsiiniviipaleilla. Tarjoa esimerkiksi kuskusin kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen
Osaston luetuimmat
Kommentit