Reseptit    |   Resepti

Oliiviöljy-sitruunakakku

Oliiviöljykakun makuun voi vaikuttaa sillä, kuinka voimakkaanmakuisen öljyn valitsee. Tässä versiossa maistuu kunnolla sitruuna.

12 palaa

valmistusaika 45 min

2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
½ tl
suolaa
1½ dl
mietoa oliiviöljyä
1½ dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2 %)
½ dl
sitruunamehua
2 tl
hienoksi raastettua sitruunankuorta
1
kananmuna

  Vuokaan:

1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
mantelijauhetta

  Pinnalle:

tomusokeria
 Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat oliiviöljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.

 Sekoita sokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.

 Vatkaa toisessa kulhossa öljy, jogurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä kananmuna kierrevatkaimella sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

 Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on paahtunut kevyesti.

 Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Resepti: Emilia Kolari

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat