Reseptit    |   Resepti

Minttumokkapalat

Buffettiklassikko ja arkiherkku mokkapalat onnistuu myös ilman kovaa rasvaa. Tähän taikinaan käytetään rypsiöljyä.

24 palaa

valmistusaika noin 1 h

4
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl (noin 170 g)
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1 prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
2 tl
piparminttuaromia
5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
2½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa

  Kuorrutus:

5 dl (noin 250 g)
tomusokeria
2½ rkl
kaakaojauhetta
noin 4 rkl
kuumaa kahvia
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
piparminttuaromia

  Pinnalle:

murskattuja polkagris-karkkeja tai nonparelleja
 Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

 Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

 Kääntele joukkoon öljy, rahka ja piparminttuaromi.

 Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

 Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohjalevy tuntuu keskeltä kokeiltaessa kimmoisalta. Anna jäähtyä.

 Jos viimeistelet pinnan polkagris-karkeilla, murskaa ne. Laita karkit kaksinkertaiseen pakastepussiin ja nuiji ne haluamasi kokoisiksi muruiksi leikkuulaudan päällä esimerkiksi perunanuijalla.

 Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää puolet kuumasta kahvista, öljy ja piparminttuaromi. Sekoita ja lisää kahvia, kunnes kuorrutus on paksua mutta helposti sekoittuvaa.

 Levitä kuorrutus ripein liikkein pohjalevyn päälle (kuorrutusta tulee ohjeella vain ohut kerros ja se jähmettyy nopeasti). Viimeistele polkagris-murskalla tai nonparelleilla.

Vinkki: Karkeaksi rouhitut polkagris-karkit ovat kovia sattumia mokkapalojen päällä. Ne kuitenkin pehmenevät parissa tunnissa imaistessaan kuorrutuksen kosteutta.

Resepti: Emilia Kolari

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat