Reseptit    |   Resepti

Haukipyörykkäseljanka

Tomaattinen seljankaliemi kestää hyvin hieman voimakkaammankin kalan makua. Keiton valmistamista voi tarvittaessa nopeuttaa tekemällä haukimurekemassan edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi.

4 annosta

valmistusaika 60 min

Haukimureketaikina:

400 g
nahattomia haukifileitä
1 dl
kermaa
2 rkl
korppujauhoa
1
kananmunaa
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria

  Keitto:

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
suolakurkkua
1 dl
hienonnettua tilliä
2 prk (à 500 g)
paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 rkl
pieniä kapriksia
2 rkl
sitruunamehua

  Lisäksi:

tuoretta tilliä, ranskankermaa
 Valmista ensin haukimureketaikina. Jauha nahattomat haukifileet hienoksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kerma, korppujauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä tasaiseksi taikinaksi. Nosta haukimurekemassa kylmään siksi aikaa, kun valmistelet keiton.

 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi suolakurkut. Hienonna tilli.

 Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, sipulit, valkosipulit, suolakurkut, tilli ja kaprikset. Kiehauta, keitä 30 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää sitruunamehu.

 Pyörittele mureketaikinasta pieniä pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Nostele pyörykät keiton joukkoon kypsymään. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

 Viimeistele tuoreella hienonnetulla tillillä. Nostele annosten päälle halutessasi nokare ranskankermaa.

Resepti: Suvi Rüster

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat