Reseptit
Made-sahramikeitto

4 annosta
valmistusaika 60 min
Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä 20 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että seos hiljalleen porisee. Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois.
Sillä aikaa, kun liemi kiehuu, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise ja huuhtele fenkoli, leikkaa pieniksi paloiksi.
Nosta made liemestä leikkuulaudan päälle. Siivilöi liemi ja kaada takaisin puhdistettuun kattilaan. Irrota mateen liha ruodoista.
Mittaa kalaliemen joukkoon valkoviini. Lisää kasvikset. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ja perunat tuntuvat kypsiltä.
Lisää sahrami, appelsiinin raastettu kuori ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää tilli ja ruodottomat madepalat sekä halutessasi ravunpyrstöt. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti: Suvi Rüster
valmistusaika 60 min
Kalaliemi:
- 1 (noin 1 ½ kg)
- made (nyljetty, sisälmykset ja kidukset poistettu)
- 1½ l
- vettä
- ½
- keltasipuli
- 2
- tillin oksaa
- ½ tl
- valkopippuria
- 1
- laakerinlehti
- 2 tl
- karkeaa merisuolaa
Keittoon:
- 500 g
- perunoita
- 2
- porkkanaa
- 1
- pieni fenkoli
- 2 dl
- kuivaa valkoviiniä
- 1 ps (0,5 g)
- sahramia
- 1 tl
- luomuappelsiinin raastettua kuorta
- 2 dl
- kuohukermaa
- (ravunpyrstöjä)
- 1 dl
- hienonnettua tilliä
Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä 20 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että seos hiljalleen porisee. Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois.
Sillä aikaa, kun liemi kiehuu, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise ja huuhtele fenkoli, leikkaa pieniksi paloiksi.
Nosta made liemestä leikkuulaudan päälle. Siivilöi liemi ja kaada takaisin puhdistettuun kattilaan. Irrota mateen liha ruodoista.
Mittaa kalaliemen joukkoon valkoviini. Lisää kasvikset. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ja perunat tuntuvat kypsiltä.
Lisää sahrami, appelsiinin raastettu kuori ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää tilli ja ruodottomat madepalat sekä halutessasi ravunpyrstöt. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti: Suvi Rüster
- Ruoka Seuraa
- Kala- ja äyriäisruuat Seuraa
- Keitot Seuraa
- Reseptit Seuraa
Seuraa uutisia tästä aiheesta
Osaston luetuimmat
Kommentit