Juustoiset bataattipyörykät - Reseptit | HS.fi

Juustoiset bataattipyörykät

Bataatit keitetään huolellisen pesun jälkeen kuorineen kypsäksi ja soseutetaan valkopapujen kanssa. Kasvispyörykkätaikinassa kuoret eivät tunnu eivätkä näy.

11.2. 2:00

noin 25 kpl / 4 annosta

valmistusaika 40 min

  • 1 (400 g)

    bataatti

  • 1 prk (380 g)

    kypsiä valkoisia papuja

  • 1

    kananmuna

  • 3 dl (150 g)

    cheddarjuustoraastetta

  • ½ dl

    pankojauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    jeeraa

  Kuorrutukseen:

  • noin 2 dl

    pankojauhoja

  Paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Pese ja kuutioi bataatti. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta bataattikuutiot lävikössä ja kaada kulhoon. Huuhtele valkopavut lävikössä, valuta kuivaksi ja lisää bataatin joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää joukkoon kananmuna, juustoraaste, pankojauhot, suola ja jeera. Sekoita lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 10 minuuttia.

Nostele taikinasta leivinpaperin päälle pieniä pyöryköitä. Ripottele pyöryköiden päälle pankojauhoja, ja pyörittele pyörykät pankojauhoissa.

Kuumenna rypsiöljyä paistinpannulla. Nosta pannuun pyöryköitä. Paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia välillä pyöryköitä käännellen. Pyörykkätaikina on löysähköä, joten anna pyöryköiden rauhassa kypsyä ennen kuin käännät niitä ensimmäisen kerran.

Tarjoile bataattipyöryköitä sellaisenaan kuorineen keitetyistä perunoista valmistetun muusin, salaatin ja yrttisen kermaviilikastikkeen tai pitaleivän sisällä falafelien tapaan.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat