Reseptit    |   Resepti

Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulilohi

Uunipaahdetun maa-artisokan kohdalla saa olla luvalla laiska, sillä se kypsyy kuorineen ihanan rapeaksi reilusti öljyllä sipaistuna. Samalla pellille lisätään kypsymään lohipalat siinä vaiheessa, kun maa-artisokat ovat jo lähes kypsiä.

4 annosta

valmistusaika 50 min

1 kg
maa-artisokkia
3 rkl
oliiviöljyä
2–3 rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
1 tl
suolaa
1 (noin 800 g)
kirjolohifilee
1
kokonainen valkosipuli

  Päälle:

1 dl
parmesaaniraastetta
1
sitruunan raastettu kuori
hiutalesuolaa, mustapippuria
 Kuumenna uuni 225 asteeseen.

 Pese maa-artisokat huolellisesti vedellä ja juuresharjalla. Leikkaa maa-artisokat 2–4 osaan koosta riippuen ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, timjami ja ½ tl suolaa. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

 Laske uunin lämpö 200 asteeseen.

 Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja nypi mahdolliset ruodot fileestä, mausta suolalla (½ tl). Leikkaa filee annospaloiksi ja aseta palat maa-artisokkien viereen pellille.

 Pese valkosipuli ja halkaise se, irrottele puolikkaasta kynnet ja kuori ne, levitä kynnet kirjolohifileepaloille. Lisää pellille toinen valkosipulinpuolikas ja valuta sille hieman öljyä.

 Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on haluamassasi kypsyydessä.

 Lisää maa-artisokkapalojen päälle parmesaaniraastetta, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja halutessasi hiutalesuolaa. Mausta lohipalat mustapippurilla ja hiutalesuolalla.

Resepti: Suvi Rüster

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat