Kanaa kung pao

Tämä kiinalainen kanaruoka on klassikko jo Suomessakin.

25.2.2021 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 500 g

    broilerin sisä- tai rintafileitä

  • ½ dl

    maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    raastettua inkivääriä

  • 3

    kevätsipulia

  • 3 rkl

    maapähkinäöljyä

  • 3–4

    kuivattua chilipalkoa

  Marinadi:

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 2 tl

    kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä)

  • 1½ tl

    maissitärkkelystä (Maizena)

  Kastike:

  • 2 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 2 tl

    soijakastiketta

  • (2 tl

    hoi sin -kastiketta)

  • 2 tl

    seesamiöljyä

  • 4 tl

    sokeria

  • 2 tl

    maissitärkkelystä (Maizena)

  • ½–1 tl

    mustapippuria myllystä

  Lisäksi:

  • keitettyä riisiä

Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti.

Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan. Paloittele broilerinfileet.

Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.

Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.

Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä noin ½ minuuttia. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Paista kypsäksi.

Lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripottele kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat