Reseptit    |   Resepti

Banaani-suklaakakku

Jos keittiön tasolla on mustaksi pilkuttuneita banaaneja, on aika leipoa banaanikakku. Malta odottaa makujen syventymistä riittävän pitkään: kakku on parhaimmillaan, kun maut ovat saaneet tekeytyä yön yli.

10 palaa

valmistusaika 20 min + paistamiseen ja tasaantumiseen 8 h

3
kypsää, keskikokoista banaania
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kanelia
100 g
rouhittua maito- tai tummaa suklaata


 Kuori banaanit, hienonna soseeksi.

 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää myös banaanisose.

 Yhdistä kuivat aineet keskenään. Ota jauhoseoksesta noin 1 dl erikseen ja sekoita suklaapalat siihen. Sekoita molemmat jauhoseokset muiden aineiden joukkoon.

 Kaada taikina noin 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä.

 Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka päälle. Kakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli seuraavaan päivään. Tarjoa kakku sellaisenaan, kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Voit halutessasi valuttaa kakulle kinuskikastiketta tai sulatettua tummaa suklaata.

  

Vinkki: Käytä kakkuun kypsiä, kuoresta mustapilkkuisia banaaneja. Voit halutessasi lisätä taikinaan 1 dl rouhittuja pähkinöitä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat