Reseptit    |   Resepti

Karitsanniskaragu ja rapeat gnocchit

Pitkään haudutettu kastike maistuu klassiseen tyyliin pastan kanssa, mutta sitä kannattaa myös kokeilla pannulla rapeiksi paistettujen gnocchien seuralaiseksi.

4–6 annosta

valmistusaika 25 min + hauduttamiseen 3 h

600 g
karitsanniskaa
1 tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
3 dl
punaviiniä
noin 5 dl
lihalientä
1 tl
kokonaisia mustapippureita
2
kuivattua chiliä

  Paistamiseen:

voi-öljyseosta

  Kastike:

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
2 prk (yhteensä 800 g)
kuorittuja kirsikkatomaatteja
2
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria myllystä
1 tl
kuivattua oreganoa
½ tl
savupaprikaa
1 rkl
balsamietikkaa

  Lisäksi:

1
valkosipulinkynsi
4 rkl
oliiviöljyä
2 pkt (yhteensä 1 kg)
tuoregnoccheja
2 dl
raastettua parmesaania
1 dl
basilikanlehtiä
 Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuori valkosipulit. Laita valkosipulit, punaviini, lihaliemi, chili ja pippurit kattilaan. Kiehauta.

 Paista lihoihin kaunis väri pannulla öljyssä ja mausta ne suolalla. Nosta liemeen. Hauduta miedolla lämmöllä 2½–3 tuntia, kunnes liha irtoaa helposti.

 Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää tomaatit, laakerinlehdet, mausteet ja etikka. Kiehauta seos, vähennä sitten lämpöä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 20 minuuttia.

 Kuori ja viipaloi valkosipuli gnoccheja varten. Kuumenna öljy pannussa. Lisää valkosipuli ja gnocchit. Paista sekoitellen, kunnes gnocchit ovat rapeita ja napakan kypsiä (noin 4 minuuttia.)

 Tarjoa gnocchit tomaattikastikkeen ja karitsanniskan kanssa. Viimeistele parmesaanilla ja yrteillä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Reseptiin on tehty oikaisu 8.3. 2021. Alkuperäisessä ohjeessa tomaattimäärä oli virheellisessä muodossa ”2 rkl (yhteensä 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja”. Oikea on ”2 prk (yhteensä 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja”.

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat