Reseptit    |   Resepti

Marokkolainen kikhernetagine

Marokkolainen vegepata maistuu taatusti sekasyöjillekin, sillä se pullistelee paljon hyvää makua. Älä säikähdä pitkää raaka-ainelistaa, sillä suurin osa aineista löytyy luultavasti jo kotoa kaapista – ja puuttuvien kanssa voi aina soveltaa. Pataan voi lisäillä jääkaapista vaikka nahistumaisillaan olevia kasviksia tai sieniä.

6 annosta

valmistusaika 30 min + hauduttamiseen 30 min

1
pieni bataatti
1
porkkana
1
pieni munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
suippopaprika
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
2 prk (yhteensä 800 g)
kuorittuja tomaatteja
noin 1 dl
kasvislientä
2 rkl
vaahtera- tai muuta siirappia
1 rkl
harissa-tahnaa
1 tl
juustokuminaa (jeera)
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 prk (400 g)
keitettyjä kikherneitä
1½ dl
kuivattuja aprikooseja pieninä paloina

  Tarjoiluun:

kuskusia, hienonnettua korianteria, dukkah-maustesekoitusta, labnehia tai turkkilaista jogurttia, granaattiomenansiemeniä
 Kuori bataatti ja porkkana, Kuutioi ne. Leikkaa muut kasvikset paloiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.

 Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja siirrä ne pataan. Kuullota muut kasvikset pannulla muutamassa erässä ja laita pataan.

 Kaada tomaatit ja kasvisliemi pataan. Lisää siirappi, harissa, mausteet, kikherneet ja aprikoosit. Kiehauta seos ja vähennä lämpö miedohkolle. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa kasvislientä.

 Tarjoa kuskusin ja korianterin kanssa. Viimeistele halutessasi dukkah-maustesekoituksella, labnehilla ja granaattiomenansiemenillä.



Vinkki: Jos haluat pataan lisää umamista makua, niin sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleita.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat