Reseptit    |   Resepti

Uunifetapasta

Liemessä-blogin uunifetapasta on hurmannut kokkaajat ympäri maailman.

2 nälkäiselle henkilölle

valmistusaika noin 30 min

250 g
pastaa
200 g
fetajuustoa
1 dl
oliiviöljyä
½
punainen chilipalko
1 rasia
kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

  Tarjoiluun:

basilikaa
 Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan.

 Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.

 Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

 Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.

 Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

Vinkki: Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia. Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.

Resepti: Jenni Häyrinen

Hae reseptiä

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Osaston luetuimmat