Kolmen suklaan piirakka

Tämän piirakan makuyhdistelmä muistuttaa Kinder-suklaan makuja, joten se sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään. Herkkusuille piirakka varmasti maistuu muulloinkin.

11.3.2021 2:00

8–10 annosta

valmistusaika 2 h + 3 h tekeytymiseen

Pohja:

  • 100 g

    voita

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 2½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    tummaa kaakaojauhetta

  • 1

    keltuainen

  • (kylmää vettä)

  • (TAI 1 pkt 350–400 g

    valmista makeaa piirakka- tai murotaikinaa, pakaste)

  Tummasuklaatäyte:

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • 1 dl

    vispikermaa

  Valkosuklaatäyte:

  • 140 g

    valkosuklaata

  • 1 dl

    vispikermaa

  Maitosuklaatäyte:

  • 180 g

    maitosuklaata

  • 3 dl

    vispikermaa

  • 1 dl

    suklaamunia rouheena tai keksinmuruja tai paahdettuja pähkinöitä

  Valkosuklaakermavaahto:

  • 50 g

    valkosuklaata

  • 2 dl

    vispikermaa

  Koristeeksi:

  • värikkäitä pääsiäismunia

Aloita piirakan valmistus valmistamalla pohjataikina. Sekoita jääkaappikylmä voi, tomusokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe kulhossa käsin tai yleiskoneen lapavatkaimella, kunnes seos on hienoa ja murumaista. Lisää keltuainen ja tarvittaessa muutama tippa kylmää vettä ja sekoita, kunnes sinulla on tasainen taikina. Älä vaivaa.

Kun taikina on valmis, pyöräytä se palloksi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa kelmuun käärittynä. (Voit käyttää myös valmista taikinaa. Sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.)

Ota esiin piirakkavuoka, jonka halkaisija on 22–24 cm. Kaulitse taikina noin 3 mm:n paksuiseksi, vuokaa hieman suuremmaksi ympyräksi.

Asettele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Leikkaa ylimääräinen taikina vuoan reunoilta. Nosta vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta taikina kylmenee.

Kun taikina on kylmää, levitä sen päälle leivinpaperi. Helpoiten leivinpaperin levitys käy, kun leikkaat sen suurin piirtein vuoan kokoiseksi ja rutistelet paperin ensin mytyksi ja avaat sen jälkeen auki. Kaada leivinpaperin päälle kuivaa riisiä tai kuivia herneitä painoksi. Aseta vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista ensiksi noin 10–15 minuuttia, kunnes reunat vaikuttavat asettuneen. Poista leivinpaperi ja sille asetettu paino ja paista pohjaa vielä noin 8–10 minuuttia, kunnes se on kauniin vaalean kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Jos paistoit piirakan irtopohjavuoassa, voit täyttää piirakan siihen. Muutoin nosta pohja tarjoiluastialle.

Aloita täytteiden valmistus. Valmista ensiksi tummasuklaatäyte. Pilko suklaa paloiksi kulhoon, kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Anna tekeytyä hetken, sekoita sitten tasaiseksi. Kaada vielä lämpimänä piirakkapohjalle. Nosta piirakka jääkaappiin, jotta täyte jäähtyy ja jämäköityy.

Valmista tämän jälkeen valkosuklaatäyte samoin kuin tummasuklaatäyte ja kaada se tummasuklaatäytteen päälle kerrokseksi. Nosta jääkaappiin jäähtymään ja jämäköitymään.

Tee maitosuklaatäyte. Pilko suklaa kulhoon ja kiehauta kerma. Kaada kerma suklaan päälle, anna seoksen seistä vähän aikaa ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin jäähtymään. Valmistele valkosuklaakermavaahto samalla tavoin. Voit hyvin tehdä piirakan tähän asti valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kokoa piirakka loppuun ennen tarjoilua. Vatkaa jäähtynyt maitosuklaatäyte napakaksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon rouhittuja suklaamunia, paahdettuja pähkinöitä tai keksinmuruja. Levitä valkosuklaatäytteen päälle.

Vatkaa tämän jälkeen valkosuklaakerma vaahdoksi ja nostele päällimmäiseksi. Koristele piirakka suklaamunilla.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat