Kreikkalainen uunibroileripata - Reseptit | HS.fi

Kreikkalainen uunibroileripata

Uunin lempeässä syleilyssä kypsyvässä yhden vuoan ruoassa broileri saa makuparikseen valkosipulia, fetaa ja oliiveja. Viimeistele ruoka tuoreilla yrteillä ja tarjoa sellaisenaan – tai tsatsikilla höystettynä.

18.3. 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min + kypsymiseen 50 min

  • 400 g

    broilerin paistileikkeitä (tai sisäfileitä)

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    sitruunan kuoriraaste

  • 1 rkl

    kuivattua oreganoa

  • ½ tl

    suolaa

  • ¼ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  Riisiseos:

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1

    suippopaprika

  • 2 dl

    kalamata-oliiveja

  • 2½ dl

    pitkäjyväistä riisiä

  • 5 dl

    kuuma kana- tai kasvislientä

  • 2

    laakerinlehteä

  Lisäksi:

  • 200 g

    murusteltua fetaa

  • 100 g

    kirsikkatomaatteja

Pilko broileri pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit ja lisää ne broilereiden joukkoon sitruunan kuoriraasteen, oreganon, suolan, pippurin ja öljyn kanssa. Anna maustua viileässä, kun valmistelet riisiseosta.

Tee riisiseos. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Puolita oliivit. Yhdistä riisin kanssa uunivuoassa. Kaada päälle kuuma kanaliemi. Lisää laakerinlehdet.

Kypsennä riisiseosta 175-asteisesa uunissa noin 35 minuuttia.

Lisää vuokaan broilerit, feta ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista noin 20 minuutta, kunnes broileri ja riisi ovat kypsiä.

Viimeistele halutessasi basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Vinkki: Voit paistaa lihoihin värin pannulla ennen uunikypsennystä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat