Hummus + shakshuka

Hummuksen salaisuus piilee simppelissä valmistustavassa ja miedohkossa maussa, johon on helppo yhdistää muita raaka-aineita. Kokeile hummuksen ja shakshukan yhdistelmää.

1.4.2021 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min + 35 min

  • 4 dl

    hummusta (kaupan valmista tai itse tehtyä)

Shakshuka:

  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    suippopaprikaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • ½ tl

    harissatahnaa

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 2 prk (yhteensä 800 g)

    kokonaisia kirsikkatomaatteja

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 4

    kananmunaa

  • 1 dl

    lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun:

  • maalaisleipää

  • (viimeistelyyn halutessasi dukkah-mausteseosta ja kuivattuja kukkia)

Tee shakshuka. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika.

Kuullota sipulit pehmeäksi öljyssä isossa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää paprikat ja jatka paistamista muutama minuutti.

Lisää mukaan tomaattipyree, harissa ja juustokumina. Sekoittele. Kaada joukkoon kirsikkatomaatit. Painele ne rikki kauhalla. Kiehauta seos ja vähennä lämpö miedohkolle. Anna porista noin 30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike on sakeaa.

Mausta seos suolalla, sokerilla ja pippurilla. Tee kastikkeeseen neljä koloa. Riko munat niihin. Peitä kannella ja anna kypsyä 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes munat ovat tarpeeksi kypsiä.

Laita hummusta lautasille. Nosta päälle kastiketta ja munia. Viimeistele halutessasi dukkah-seoksella ja kuivatuilla kukilla. Tarjoa leivän kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat