Kananmuna-pide eli turkkilainen pizza - Reseptit | HS.fi

Kananmuna-pide eli turkkilainen pizza

Turkkilaisessa pizzapiiraassa on runsaasti juustoa.

1.4. 2:00

6 kpl

valmistusaika 25 min + paistamiseen ja kohottamiseen 1 h

Pohja:

  • 1½ dl

    vettä

  • noin 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    kuivahiivaa

  • ¾ tl

    suolaa

  • ¾ tl

    sokeria

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  Täyte:

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 4

    pienehköä lehtikaalinlehteä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 rkl

    turkkilaista jogurttia

  • 1

    kananmuna

  • 1 ps (125 g)

    mozzarellaa

  • 1 pkt (200 g)

    fetajuustoa

  • 150 g

    vuohenjuustoa isosta pötköstä

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

  Lisäksi:

  • 6

    kananmunaa

  • (yrttejä)

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Sekoita kuivahiiva, suola ja sokeri pieneen määrään jauhoja. Lisää seos veteen. Alusta joukkoon loput jauhot. Lisää öljy, kun lähes kaikki jauhot ovat mukana taikinassa.

Peitä kulho kelmulla. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia.)

Tee täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi.

Paista valkosipulisilppu öljytilkassa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon lehtikaali ja paista sekoitellen muutama minuutti. Nosta pannu levyltä ja yhdistä lehtikaaliseos jogurtin ja kevyesti vatkatun munan kanssa.

Raasta mozzarella, murustele feta ja vuohenjuusto. Yhdistä jogurttiseokseen. Mausta chilillä.

Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä soikioiksi. Levitä juusto-lehtikaaliseosta taikinoille. Taita reunoja sivuista hieman koholle ja nipistä yhteen päädyistä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia. Ota pelti uunista ja riko muna kunkin pizzan päälle. Kypsennä vielä ainakin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes pohja on kypsä ja kananmuna on haluamassasi kypsyydessä.

Viimeistele oreganolla tai muilla yrteillä. Voit myös halutessasi valuttaa hieman pestoa piirakoille.

Vinkki: Oikaise ja käytä pohjaan valmista tuorepizzataikinaa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat