Ranskalaiset krepit - Reseptit | HS.fi

Ranskalaiset krepit

Kananmuna on oiva täyte vaikka ranskalaisiin kreppeihin, jossa kinkku ja juusto saavat paistetusta kananmunasta päällyksen.

1.4. 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min + 1 h taikinan tekeytymiseen

  • 2

    kananmunaa

  • 3 dl

    kevyt- tai täysmaitoa

  • 2½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    hiutalesuolaa

  • 2 rkl

    voisulaa

Paistamiseen:

  • voita

Täyte:

  • 4

    kananmunaa

  • 1 dl

    maukasta juustoraastetta, esimerkiksi gruyèrea

  • 4

    viipaletta kinkkua tai kylmäsavuhärkää

Tarjoiluun:

  • salaattipinaattia

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja voisula. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Paista taikinasta pannulla (halkaisija noin 21 cm) ohuita lettuja voissa. Pidä letut lämpiminä folion alla.

Paista täytteeseen tulevat munat pannulla haluamaasi kypsyyteen.

Nosta lettujen keskelle juustoraastetta, kinkkua ja kananmuna. Taittele reunat osittain täytteen päälle siten, että letusta tulee neliön muotoinen. Tarjoa salaattipinaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat