Tuoremakkaralasagne - Reseptit | HS.fi

Tuoremakkaralasagne

Tässä lasagnen nopeassa arkiversiossa ricottajuusto ja mozzarella korvaavat juustokastikkeen.

8.4. 2:00

4 annosta

valmistusaika 45 min

  • 1 pkt (250–300 g)

    tuoremakkaroita (chorizoa tai muuta mausteista makkaraa)

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 prk (500 g)

    basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta

  • 1 tl

    sokeria

  • ½ tl

    suolaa

  • rouhaisu mustapippuria myllystä

  • 1 (125 g)

    buffalomozzarellapallo

  • 1 prk (250 g)

    ricottajuustoa

  • 5

    lasagnelevyä

  Vuoan voiteluun:

  • öljyä

Leikkaa tuoremakkarat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet öljytilkassa paistokasarissa.

Lisää kasariin pastakastike, sokeri, suola ja mustapippuri. Tarkista maku, lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sillä valmiiden pastakastikkeiden suolaisuudessa on eroja.

Revi mozzarella hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita mozzarella ja ricottajuusto yhteen haarukalla kulhossa.

Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm). Kaada tuoremakkarakastike vuokaan, nostele joukkoon juustotahnaa.

Paloittele lasagnelevyt. Laita palat vuokaan kastikkeen sekaan niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin. Valuta päälle vielä öljyä. Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat