Linssipanzanella - Reseptit | HS.fi

Linssipanzanella

Linssit tekevät tästä vegaanisalaatista ruokaisan. Jos haluat nopeuttaa salaatin valmistamista, marinoi linssejä hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan.

Ninna Lindström­

15.4. 2:00

2 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1 dl

    kuivattuja vihreitä tai mustia linssejä

  • kasvislientä keittämiseen

  • 2–3

    viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää

  • 2 tl

    oliiviöljyä paistamiseen

  • 150 g

    erilaisia tomaatteja

  • ½

    pieni punasipuli

  • ½ dl

    tummia oliiveja

  • 1 ps (70 g)

    salaattisekoitusta

  • ½ ruukku

    tuoretta basilikaa

  • pinjansiemeniä

  Kastike:

  • 1

    pienen sitruunan raastettu kuori

  • 1

    pienen sitruunan mehu

  • ¼ dl

    kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • 1 tl

    agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

  • suolaa

  • kourallinen basilikanlehtiä silputtuna

  • muutama timjaminoksa silputtuna

Huuhtele linssit siivilässä. Keitä linssit kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä niihin kuitenkin napakka suutuntuma. Valuta linssit.

Valmista kastike sillä välin kun linssit kiehuvat. Yhdistä kulhossa ensin sitruunankuori ja sitruunamehu, oliiviöljy, agavesiirappi ja suola. Siirrä kastikkeesta kolmasosa sivuun ja sekoita lopun joukkoon silputut yrtit. Sekoita yrttinen kastike lämpimien linssien joukkoon.

Revi leipä suupaloiksi ja paista palat kullanruskeiksi öljyssä kuumalla pannulla.

Lohko tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise oliivit. Kokoa lautaselle salaattisekoitus, tomaatit ja sipulit. Valuta loppu kastike salaatin joukkoon.

Lisää lopuksi leipäpalat, linssit, basilika ja pinjansiemenet.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat