2 annosta
valmistusaika 15 min + marinointi
Teriyakitofu:
250 g
maustamatonta tofua
½ dl
japanilaista soijakastiketta
½ dl
riisiviinietikkaa
1 rkl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
rypsiöljyä paistamiseen
Salaatti:
½ dl
(täysjyvä)riisiä
suolaa ja vettä keittämiseen
70 g
salaattisekoitusta
½
kurkku
8
retiisiä
100 g
sokeriherneitä
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 rkl
kurpitsansiemeniä
Kastike:
2 tl
raastettua inkivääriä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
japanilaista soijakastiketta
1 tl
seesamiöljyä
■ Laita ensin tofu marinoitumaan. Leikkaa tofu kolmioiksi ja painele palat kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Sekoita yhteen soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri, valkosipuli ja agavesiirappi. Laita tofupalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
■ Poista tofut marinadista ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
■ Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen aineet.
■ Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi ja retiisi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, kurkku, retiisit ja sokeriherneet. Valuta päälle kastiketta haluamasi määrä.
■ Lisää lopuksi riisi, paistettu tofu ja siemenet.
Resepti: Elina Innanen