Teriyakitofusalaatti - Reseptit | HS.fi

Teriyakitofusalaatti

Marinoi tofu maukkaaksi itse tehdyllä teriyakikastikkeella.

15.4. 2:00

2 annosta

valmistusaika 15 min + marinointi

Teriyakitofu:

  • 250 g

    maustamatonta tofua

  • ½ dl

    japanilaista soijakastiketta

  • ½ dl

    riisiviinietikkaa

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2

    valkosipulinkynttä raastettuna

  • 2 tl

    agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

  • rypsiöljyä paistamiseen

  Salaatti:

  • ½ dl

    (täysjyvä)riisiä

  • suolaa ja vettä keittämiseen

  • 70 g

    salaattisekoitusta

  • ½

    kurkku

  • 8

    retiisiä

  • 100 g

    sokeriherneitä

  • 2 rkl

    seesaminsiemeniä

  • 2 rkl

    kurpitsansiemeniä

  Kastike:

  • 2 tl

    raastettua inkivääriä

  • 2 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 1 tl

    japanilaista soijakastiketta

  • 1 tl

    seesamiöljyä

Laita ensin tofu marinoitumaan. Leikkaa tofu kolmioiksi ja painele palat kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Sekoita yhteen soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri, valkosipuli ja agavesiirappi. Laita tofupalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.

Poista tofut marinadista ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen aineet.

Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi ja retiisi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, kurkku, retiisit ja sokeriherneet. Valuta päälle kastiketta haluamasi määrä.

Lisää lopuksi riisi, paistettu tofu ja siemenet.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat