Vegekana-nuudelisalaatti - Reseptit | HS.fi

Vegekana-nuudelisalaatti

Kauppojen pakaste- ja kylmäaltailta löytyy jo useita erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja broilerille. Sulata pakastettu ”vegekana” rauhassa jääkaapissa, mausta, ja paista sitten pannulla. Nosta palat salaatin päälle.

15.4. 2:00

2 annosta

valmistusaika 15 min

  • 150 g

    punakaalia

  • 150 g

    porkkanaa

  • 2

    kevätsipulia varsineen

  • 100 g

    täysjyvänuudeleita

  • noin 200 g

    kasvipohjaisia ”kanasuikaleita”

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1–2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 tl

    soijakastiketta

  • mustapippuria myllystä

  • kourallinen cashewpähkinöitä

  • 1

    ruukku tuoretta korianteria

  Kastike:

  • 1

    limetin raastettu kuori

  • 1

    limetin mehu

  • 3 rkl

    sweet chili -kastiketta

  • 2 tl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

Jos käytät pakastettua vegekanaa, ota pakkaus mielellään jo edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin.

Sekoita ensin kastikkeen aineet yhteen.

Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Silppua kevätsipuli.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita nuudelien joukkoon punakaali, porkkanat, kevätsipuli ja kastike.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle hienonnettu valkosipuli ja soijakastike ja jatka paistamista, kunnes vegekanassa on kaunis ruskea paistopinta. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Lisää vegekanapalat nuudelisalaatin joukkoon. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria ja ripottele cashewpähkinät joukkoon.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat