2 annosta
valmistusaika 15 min
150 g
punakaalia
150 g
porkkanaa
2
kevätsipulia varsineen
100 g
täysjyvänuudeleita
noin 200 g
kasvipohjaisia ”kanasuikaleita”
1 rkl
rypsiöljyä
1–2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
kourallinen cashewpähkinöitä
1
ruukku tuoretta korianteria
Kastike:
1
limetin raastettu kuori
1
limetin mehu
3 rkl
sweet chili -kastiketta
2 tl
soijakastiketta
1 tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
■ Jos käytät pakastettua vegekanaa, ota pakkaus mielellään jo edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin.
■ Sekoita ensin kastikkeen aineet yhteen.
■ Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Silppua kevätsipuli.
■ Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita nuudelien joukkoon punakaali, porkkanat, kevätsipuli ja kastike.
■ Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle hienonnettu valkosipuli ja soijakastike ja jatka paistamista, kunnes vegekanassa on kaunis ruskea paistopinta. Mausta lopuksi mustapippurilla.
■ Lisää vegekanapalat nuudelisalaatin joukkoon. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria ja ripottele cashewpähkinät joukkoon.
Resepti: Elina Innanen