Eggs Florentine Bella Tablen tapaan - Reseptit | HS.fi

Eggs Florentine Bella Tablen tapaan

Bella Table -ruokayhteisön perustajat kruunaavat annoksen hollandaisekastikkeen ruskistetulla voilla.

22.4. 2:00

4 annosta

valmistusaika noin 40 min

Ruskistetulla voilla maustettu hollandaise:

  • 115 g

    voita

  • 3

    keltuaista

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • (suolaa)

  • ripaus valkopippuria

  • ripaus cayennepippuria

Uppomunat:

  • 4

    kananmunaa

  • 2 rkl

    etikkaa

  • 2 l

    vettä

Lisäksi:

  • 1

    luomusitruuna

  • 1 ps (200 g)

    pakasteherneitä

  • neitsytoliiviöljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • 1 nippu

    vihreää parsaa

  • 4

    briossisämpylää

  • 1 ps (65 g)

    salaattipinaattia

Raasta sitruunasta kuori, purista mehu. Sulata herneet.

Valmista hernemurska. Murskaa herneet kevyesti haarukalla ja lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja loraus mehua, muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria.

Kypsennä parsat. Napsauta parsojen puumainen kanta pois ja leikkaa parsat pituussuunnassa puoliksi. Paista pannulla öljyssä kypsiksi, mutta jätä hieman purutuntumaa. Mausta suolalla.

Ruskista voi. Laita voi vaaleapohjaiseen kasariin ja ruskista keskilämmöllä välillä sekoittaen niin, ettei voin hera pala pohjaan. Kun voi on meripihkan väristä ja tuoksuu pähkinäiseltä, ota levyltä ja kaada heti toiseen astiaan. Kuori lusikalla vaahto pinnalta.

Voitele briossit voilla ja paista pannulla rapeaksi leikkuupinta alaspäin. Nosta parsat takaisin pannulle. Lisää pinaatti ja paista niitä hetki. Pidä pannu lämpimänä annoksen kasaukseen asti.

Tee hollandaise. Erottele munista keltuaiset ja laita ne kapeaan ja korkeaan astiaan. Lisää sitruunamehu. Laske sauvasekoitin kulhoon ja vaahdota keltuaiset.

Pidä sauvasekoitin päällä ja kaada kuuma ruskistettu voi ohuena nauhana keltuaisseoksen joukkoon. Kun seos on paksua ja kuohkeaa, mausta se suolalla, valkopippurilla ja cayennepippurilla. (Jos kastikkeesta tulee liian paksua, voit notkistaa sitä lisäämällä joukkoon sitruunamehua.)

Valmista uppomunat. Kuumenna vesi isossa kattilassa poreilevaksi. Lisää etikka. Riko muna pieneen tiheäverkkoiseen siivilään ja valuta valkuaisen löysä osa pois. Laske muna rivakalla liikkeellä veteen mahdollisimman läheltä pintaa. Toista. Hauduta uppomunia kevyesti poreilevassa vedessä 3 minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille.

Kasaa annos. Lusikoi briossin päälle hernemurskaa, paistettua pinaattia ja 4–5 parsaa. Nosta päälle uppomuna ja viimeistele annos hollandaisella. Koristele cayennepippurilla ja nauti.

Resepti: Kia Arpia ja Petra Wettenranta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat