Passiohedelmä-vadelmamisu

Tiramisusta idean saanut passiohedelmä-vadelmakakku kasataan kulhoon kerroksittain.

6.5.2021 2:00

8–10 annosta

valmistusaika 45 min

  • 150–200 g

    savoiardi- eli kissankielikeksejä

  • 3 dl

    appelsiinimehua

  • (aikuisille loraus limoncelloa)

  • 3

    passiohedelmää

  • 200 g

    tuoreita vadelmia

  • 1 prk

    mascarponetuorejuustoa

  • 150 g

    ranskankermaa

  • 2 dl

    vispikermaa

  • ½–¾ dl

    tomusokeria

Koristeluun:

  • ½ dl

    pakastekuivattuja vadelmia

  • tuoreita vadelmia

Kaada appelsiinimehu kulhoon. (Mikäli kahvipöydässä on vain aikuisia, lorauta joukkoon hieman limoncelloa.)

Leikkaa vadelmat puoliksi ja laita ne toiseen kulhoon. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha vadelmien joukkoon. Sekoita.

Valmista mascarponetäyte vatkaamalla mascarpone, ranskankerma, vispikerma ja tomusokeri vaahdoksi.

Kasaa kakku tarjoiluastiaan. Kostuta keksit appelsiinimehussa molemmin puolin. Asettele tarjoiluastian pohjalle kerros keksejä. Levitä kekseille 1/3 mascarponetäytteestä ja puolet passio-vadelmaseoksesta. Asettele toinen kerros keksejä näiden päälle. Levitä keksien päälle mascarponetäytettä (1/3) ja lusikoi täytteen päälle loput passio-vadelmaseoksesta. Asettele vielä kerros kostutettuja keksejä päälle ja päällystä keksikerros lopulla mascarponetäytteellä.

Hienonna pakastekuivatut vadelmat esimerkiksi pakastepussissa kaulimen avulla ja siivilöi tasainen kerros vadelmatomua kakun päälle teesiivilällä. Koristele vielä tuoreilla vadelmilla.

Vinkki: Voit valmistaa kakun tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele se kuitenkin vasta ennen tarjoilua.

Resepti: Kaisa Johansson

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat