8–10 annosta
valmistusaika 45 min
150–200 g
savoiardi- eli kissankielikeksejä
3 dl
appelsiinimehua
(aikuisille loraus limoncelloa)
3
passiohedelmää
200 g
tuoreita vadelmia
1 prk
mascarponetuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
2 dl
vispikermaa
½–¾ dl
tomusokeria
Koristeluun:
½ dl
pakastekuivattuja vadelmia
tuoreita vadelmia
■ Kaada appelsiinimehu kulhoon. (Mikäli kahvipöydässä on vain aikuisia, lorauta joukkoon hieman limoncelloa.)
■ Leikkaa vadelmat puoliksi ja laita ne toiseen kulhoon. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha vadelmien joukkoon. Sekoita.
■ Valmista mascarponetäyte vatkaamalla mascarpone, ranskankerma, vispikerma ja tomusokeri vaahdoksi.
■ Kasaa kakku tarjoiluastiaan. Kostuta keksit appelsiinimehussa molemmin puolin. Asettele tarjoiluastian pohjalle kerros keksejä. Levitä kekseille 1/3 mascarponetäytteestä ja puolet passio-vadelmaseoksesta. Asettele toinen kerros keksejä näiden päälle. Levitä keksien päälle mascarponetäytettä (1/3) ja lusikoi täytteen päälle loput passio-vadelmaseoksesta. Asettele vielä kerros kostutettuja keksejä päälle ja päällystä keksikerros lopulla mascarponetäytteellä.
■ Hienonna pakastekuivatut vadelmat esimerkiksi pakastepussissa kaulimen avulla ja siivilöi tasainen kerros vadelmatomua kakun päälle teesiivilällä. Koristele vielä tuoreilla vadelmilla.
Vinkki: Voit valmistaa kakun tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele se kuitenkin vasta ennen tarjoilua.
Resepti: Kaisa Johansson