Nuotionuudelinyytit

Nyyttien ideana on lastata kypsät nuudelit ja muut ainekset folionyytin sisälle, valuttaa päälle öljyyn sekoitut nuudelipussien mausteet ja grillata nuotiolla kuumaksi. Mausteöljy kannattaa kuljettaa retkipaikalle tiiviissä rasiassa erikseen ja lisätä ainesten päälle vasta ennen kuumennusta.

1.7.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 minuuttia
  • 2 pkt (à 90 g)

    instant-nuudeleita, esim. Tom Yam

  • 4 rkl

    öljyä + nuudelien maustepussit

  • 2

    kesäsipulia varsineen

  • 1

    pieni kesäkurpitsa

  • ½ rs (à 250 g)

    kirsikkatomaatteja

  • 5 dl

    tuoretta salaattipinaattia

  • 250 g

    kypsää broileria

  • 100 g

    salamiviipaleita

  • 150 g

    fetajuustoa

■ Kypsennä nuudelit vedessä ja valuta ne lävikössä. Nosta nuudelit neljän kevyesti öljyllä voidellun folioarkin päälle.

■ Sekoita nuudelien maustepussien sisältö öljyn joukkoon.

■ Huuhtele sipulit, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja pinaatinlehdet. Paloittele sipulit ja kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit.

■ Paloittele kypsä broileri.

■ Asettele kasvikset, broileri ja salamiviipaleet nuudelien päälle. Valuta päälle mausteöljy. Murustele joukkoon feta.

■ Sulje nyytit ja kypsennä nuotiolla tai kuumassa grillissä ritilän päällä noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.

Vinkki: Voit varioida nyyttejä mieleisilläsi kasviksilla, korvata halutessasi kypsän broilerin tofulastuilla tai nyhtökauralla ja salamin vaikka aurinkokuivatulla tomaatilla tai oliiveilla.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat