Nektariini-murupaistos ja jogurttivaahto

Mehukkaan makeista nektariineista paistuu nuotiolla uskomattoman herkullinen jälkiruoka. Hedelmät, kauramuru ja jogurttivaahto kannattaa valmistella ennen retkeä omiin rasioihinsa, jolloin nuotiopaikalle jää vain paistoksen kypsennys.

1.7.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 minuuttia
  • 4

    nektariinia

  • 25 g

    voita

Kauramuru:

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 dl

    mantelirouhetta

  • 1 dl

    sokeria

  • ½ tl

    kardemummaa

  • 50 g

    voita

Jogurttivaahto:

  • 1 dl

    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • 1 dl

    turkkilaista jogurttia

■ Pese nektariinit, halkaise ne ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Voitele foliovuoka tai piirasvuoka reilusti voilla. Asettele nektariinilohkot vuokaan.

■ Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, sokeri ja kardemumma keskenään kulhossa. Nypi joukkoon voi. Murustele seos nektariinilohkojen päälle.

■ Kypsennä kuumassa grillissä tai nuotiolla ritilän päällä noin 15 minuuttia, kunnes nektariinit tuntuvat pehmeän kypsiltä.

■ Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita jogurtin joukkoon. Tarjoa jogurttivaahto paistoksen kanssa.

Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat