Mantelikuningatarkakku

Mantelinen marjakakku on nopea valmistaa ja säilyy mehukkaana jääkaapissa useamman päivän. Jos tarjoat sen lämpimänä, laita tarjolle myös esimerkiksi vaniljajäätelöä.

5.8.2021 2:00
Määrä10 annosta
ValmistusaikaValmistusaika: 1 h
  • 150 g

    voita

  • 1½ dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 150 g

    mantelijauhetta

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1½ tl

    leivinjauhetta

  • yhteensä 3 dl

    vadelmia ja mustikoita

  • (1 rkl perunajauhoja, mikäli käytät pakastemarjoja)

Pinnalle:

  • mantelilastuja

■ Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.

■ Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon, samalla koko ajan vatkaten.

■ Lisää joukkoon mantelijauhe ja sekoita varovasti.

■ Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinan sekaan varovasti nuolijan avulla.

■ Sekoita lopuksi joukkoon myös marjat. Mikäli käytät pakastemarjoja, pyöräytä ne perunajauhoissa ennen taikinaan lisäämistä.

■ Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen piirasvuokaan (halkaisija 25 cm). Voit hyvin paistaa kakun myös tavallisessa lasisessa piirasvuoassa, tällöin se kannattaa tarjoillakin suoraan vuoasta. Ripottele päälle mantelilastuja.

■ Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on keskeltäkin napakan tuntuinen.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat