150 g
voita
1½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
150 g
mantelijauhetta
1 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
yhteensä 3 dl
vadelmia ja mustikoita
(1 rkl perunajauhoja, mikäli käytät pakastemarjoja)
Pinnalle:
mantelilastuja
■ Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
■ Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon, samalla koko ajan vatkaten.
■ Lisää joukkoon mantelijauhe ja sekoita varovasti.
■ Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinan sekaan varovasti nuolijan avulla.
■ Sekoita lopuksi joukkoon myös marjat. Mikäli käytät pakastemarjoja, pyöräytä ne perunajauhoissa ennen taikinaan lisäämistä.
■ Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen piirasvuokaan (halkaisija 25 cm). Voit hyvin paistaa kakun myös tavallisessa lasisessa piirasvuoassa, tällöin se kannattaa tarjoillakin suoraan vuoasta. Ripottele päälle mantelilastuja.
■ Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on keskeltäkin napakan tuntuinen.
Resepti: Kaisa Johansson