3
kananmunaa
1½ dl
kevytmaitoa
½ tl
suolaa
1½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
voisulaa
Paistamiseen:
voita
Lisäksi:
4
paistettua kananmunaa
2
avokadoa
8
viipaletta maukasta juustoa, esimerkiksi Comté
8
pientä viipaletta palvikinkkua tai ohuenohutta kalkkunaleikkelettä
Tarjoiluun:
vuonankaalia, kevät- ja ruohosipulia, mustapippuria myllystä
■ Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito ja suola. Lisää vehnäjauhot ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
■ Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Jätä taikina turpoamaan uunin lämpenemisen ajaksi.
■ Paista pannukakut valurautapannussa, jonka kahvakin on uuninkestävä. Reseptistä tulee 4 pannukakkua, jos pannun halkaisija on 14 cm. Laita pannuun ½ rkl voita ja nosta pannu uuniin. Kun voi on saanut väriä, ota pannu uunista pois, levitä voi koko pohjan alalle ja kaada pannulle taikinaa. Nosta pannu takaisin uuniin. Paista noin 13 minuuttia eli siihen asti, kunnes pannukakku on kohonnut ja kauniisti ruskettunut.
■ Tee täyte pannukakkujen kypsyessä. Paista munat haluamaasi kypsyyteen pannulla. Leikkaa avokadot viipaleiksi.
■ Nosta kuumalle pannukakulle juustoa, kinkkua, paistettua kananmunaa ja avokadoa. Viimeistele vuonankaalilla ja hienonnetuilla sipuleilla. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti.
Resepti: Sanna Kekäläinen