Puolukkahillo uunissa

Marmeladimaisen paksu puolukkahillo maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä, mietojen homejuustojen kanssa tai hillosilmänä puuron päältä.

2.9.2021 2:00
Määrä1 litra hilloa
ValmistusaikaValmistusaika: 20 min + 1 h
  • 500 g

    puolukoita

  • 500 g

    kotimaisia omenoita

  • 40 g

    inkivääriä

  • 1 pkt (330 g)

    hillo-marmeladisokeria

  • 1

    kanelitanko

■ Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

■ Puhdista puolukat ja levitä uunivuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla, leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, levitä vuokaan. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita puolukoiden ja omenoiden joukkoon inkivääriraaste, sokeri ja kanelitanko. Peitä vuoka alumiinifoliolla.

■ Kypsennä hilloa uunissa noin 60 minuuttia. Jos hillo kuivahtaa liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä.

■ Lado hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, säilytä viileässä.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat