Kinuskinen puolukkapiirakka

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuvat kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja ihanan kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

2.9.2021 2:00
Määrä10 annosta
ValmistusaikaValmistusaika: 45 min

Pohja:

  • 150 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 1

    kananmuna

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1½ dl

    kookoshiutaleita

  • ½ tl

    leivinjauhetta

Täyte:

  • 1 prk (397 g)

    kondensoitua maitotiivistettä

  • 1 prk (200 g)

    kermarahkaa

  • 2

    kananmunaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • 2 dl

    puolukoita

■ Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kulhossaan jääkaappiin vähintään vartiksi.

■ Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

■ Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

■ Sekoita maitotiiviste, kermarahka, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu, ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Lisää päälle puolukat.

■ Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile. Piirakka säilyy jääkaapissa pari päivää.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat