Manteligranolaa, survottua hunajapuolukkaa ja jogurttia

Aamupalajogurtti kaikilla herkuilla: itse tehtyä rapeaa granolaa, jossa on mantelia ja maapähkinävoita, ja hillosilmänä hunajalla maustettua puolukkaa.

2.9.2021 2:00
Määrä8–10 annosta
ValmistusaikaValmistusaika: 45 min
  • 3 dl

    kaurahiutaleita

  • 2 dl

    kokonaisia manteleita rouhittuna

  • 1 dl

    mantelilastuja

  • ½ dl

    maapähkinävoita

  • 1 rkl

    öljyä

  • ½ dl

    hunajaa

  • ¼ tl

    suolaa

Survotut hunajapuolukat:

  • 2 dl

    puolukoita

  • 3 rkl

    hunajaa

Lisäksi:

  • turkkilaista jogurttia

■ Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

■ Levitä kaurahiutaleet, rouhitut mantelit ja mantelilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita maapähkinävoi, öljy, hunaja ja suola keskenään, lisää seos pellille ja sekoittele kaurahiutaleiden ja mantelien joukkoon. Levitä granolaseos mahdollisimman tasaisesti pellille.

■ Paista granolaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paistamista, ja tarkkaile paistumista ettei granola ruskistu liikaa. Lusikoi hyvin jäähtynyt granola kannelliseen rasiaan. Granola säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.

■ Survo puolukat kulhossa esimerkiksi perunasurvimella. Lisää hunaja. Nosta purkkiin. Survos säilyy jääkaapissa noin viikon.

■ Nostele annoskulhoihin turkkilaista jogurttia, survottua hunajapuolukkaa ja manteligranolaa. Nauti heti.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat