Kaura-porkkanarieskat

Porkkanarieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta säilyvät jääkaapissa hyvinä seuraavaan päivään.

16.9.2021 2:00
Määrä8–10 kpl
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • 500 g

    porkkanoita

  • 2 rkl

    kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • ¼–½ dl

    kauramaitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 dl

    kaurajauhoja

  • noin 3 dl

    vehnäjauhoja

■ Harjaa porkkanat puhtaiksi juuresharjalla. Poista kannat ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi.

■ Kaada porkkanoiden keitinvesi pois ja lisää kattilaan oliiviöljy ja kauramaito. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

■ Lisää kattilaan kaurahiutaleet, kaurajauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.

■ Nosta taikinasta kekoja uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtelen jauhotetuin käsin pyöreiksi ohuehkoiksi rieskoiksi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat