Vegaaninen stifado

Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona.

21.10.2021 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 50 min
  • 350 g

    vegekanaa tai seitania

  • 4

    sipulia

  • 3 isoa

    valkosipulinkynttä

  • 1–2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 500 g

    tomaattimurskaa

  • 1½ dl

    punaviiniä

  • 1

    kasvisliemikuutio

  • 1

    kanelitanko

  • 3

    kokonaista neilikkaa

  • 3

    laakerinlehteä

  • mustapippuria myllystä

■ Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

■ Kuumenna öljy padassa liedellä. Lisää savupaprikajauhe. Kuullota paprikaa, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pataan vegekana, paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

■ Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, kasvisliemikuutio, mausteet ja sipulit. Hauduttele hetki miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, ja siirrä pata sitten ilman kantta uuniin.

■ Kypsennä uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna padan vetäytyä hetki ennen syömistä.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat