Pastel de nata

Pastel de nata on voitaikinaa ja maitovanukasta sisältävä herkku, jonka juuret ovat portugalilaisessa luostarissa.

4.11.2021 2:00
Määrä12 kpl
Valmistusaikavalmistusaika 2 h + taikinan tekeytyminen
  • 4 levyä (à 100 g)

    valmista voitaikinaa

Täyte:

  • ¾ dl

    vehnäjauhoja

  • 3½ dl

    täysmaitoa

  • 3 dl

    sokeria

  • 1⅓ dl

    vettä

  • 1

    kanelitanko

  • 1 ohut viipale

    sitruunankuorta

  • 6

    keltuaista

■ Sekoita vehnäjauhot ja täysmaito kattilassa vispilällä.

■ Keitä seosta miedolla lämmöllä samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos selkeästi paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

■ Kiehauta sokeri ja vesi nopeasti toisessa kattilassa. Seoksen lämpötila nousee erittäin nopeasti ja näin ollen riittää, että seos vain kiehahtaa ja sokeri sulaa. Älä sekoita.

■ Lisää kanelitanko ja sitruunankuori sokerilientä sisältävään kattilaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista kanelitanko ja sitruunankuori.

■ Sekoita keltuaiset maito-jauhoseoksen joukkoon vispilällä sekoittaen.

■ Lisää tämän jälkeen sokerisiirappi ohuena nauhana joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.

■ Siivilöi seos ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

■ Kaulitse voitaikinalevyjä muutamaa senttimetriä pidemmiksi, jotta saat jokaisesta levystä 3 tasakokoista neliötä.

■ Painele neliöt metallisen muffinssipellin koloihin kostutetuin sormin. Palojen kulmat saavat tässä vaiheessa jäädä vielä reunojen ulkopuolelle. Laita pelti kylmään.

■ Kun taikinapalat ovat asettuneet, leikkaa ylimääräiset reunapalat pois terävällä veitsellä. Tarkista vielä, että reunat ovat siistit ja palat tiiviisti muoteissaan.

■ Kuumenna uuni kuumaksi eli 280–300 asteeseen.

■ Kaada jokaiselle voitaikinapohjalle täytettä siten, että täytettä on 2/3 pohjan tilavuudesta.

■ Laita vuoka ritilän päälle uuniin ja paista 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut tummia täpliä.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat