Savutofutahna - Reseptit | HS.fi

Savutofutahna

Joulun valekalatahna tehdään savutofusta, pähkinöistä ja kurpitsasta.

25.11. 2:00
Määränoin 8 dl
Valmistusaikavalmistusaika 30 min
  • noin 150 g

    hokkaido- tai myskikurpitsaa (3 dl kuutioituna)

  • 3 dl

    vettä

  • 300 g

    savutofua (esimerkiksi Jalotofu)

  • 1 dl

    saksanpähkinöitä

  • ½

    sitruunan mehu

  • 1 dl

    kaurakermaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    savuaromia (Liquid Smoke)

  • ¼ tl

    jauhettua valkopippuria

Lisäksi:

  • ruislastuja (esimerkiksi Pirkka)

  • retiisiä

  • kurkkua

  • kevätsipulia

  • merileväkaviaaria

■ Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutiot vedessä pehmeäksi, 5–10 minuuttia. Siivilöi ja ota keitinliemi talteen.

■ Kuivaa tofu ja murenna se pieniksi paloiksi. Laita kurpitsa, tofu ja pähkinät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon, lisää kaurakerma ja öljy. Soseuta tahnamaiseksi. Ohenna tilkalla kurpitsan keitinvettä.

■ Mausta tahna suolalla, savuaromilla ja pippurilla. Tarjoa ruislastujen päällä, koristele retiisi- ja kurkkuviipaleilla, hienonnetulla kevätsipulilla ja merileväkaviaarilla.

■ Tahna säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Resepti: Anu Brask

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat