Munakoiso maustesillinä - Reseptit | HS.fi

Munakoiso maustesillinä

Valesillin kaava: keitä hetki, lado astiaan, kaada liemi päälle ja anna maustua yön yli.

25.11. 2:00
Määränoin 1 l
Valmistusaikavalmistusaika 15 min + maustuminen 12–24 h
  • 1 (noin 300 g)

    munakoiso

  • 1

    punasipuli

  • 1

    ruukku tilliä

  • 3 dl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

Maustekastike:

  • ½ dl

    sitruunamehua

  • ½ dl

    öljyä

  • 4 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2 rkl

    vaaleaa siirappia

  • 1 rkl

    dijonin- tai muuta vahvaa sinappia

  • 1 rkl

    sinapinsiemeniä

  • 2

    laakerinlehteä

  • 2 tl

    katajanmarjoja

  • 1–2 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria murskattuna

  • ¼ tl

    maustepippuria murskattuna

Lisäksi:

  • keitettyä perunaa

  • saaristolaisleipää

  • (vegaanista) ranskankermaa

  • merileväkaviaaria

■ Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna tilli.

■ Keitä munakoisopaloja suolalla maustetussa vedessä 5–8 minuuttia, kunnes palat ovat notkeita ja pehmeitä, mutta niissä on vielä selkeästi purutuntumaa. Siivilöi ja huuhtele palat kylmällä vedellä. Anna valua siivilässä sen aikaa, kun teet maustekastikkeen.

■ Purista sitruunamehu pieneen kattilaan. Lisää muut maustekastikkeen aineet ja kuumenna kiehuvaksi.

■ Lado munakoisot, sipulit ja tillit kerroksittain kannelliseen, reilun litran vetoiseen astiaan. Kaada mausteliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavan päivään. Munakoisosilli säilyy kylmässä noin viikon.

■ Tarjoa perunaviipaleiden, saaristolaisleivän, (vegaanisen) ranskankerman ja merileväkaviaarin kanssa alkupaloina tai sormisyötävänä.

Resepti: Anu Brask

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat